Preview Mode Links will not work in preview mode

Alter Eko

Oct 29, 2018

10x rychleji a s 300x větší razancí než v důsledku průmyslové revoluce se dnes mění globální ekonomika. Dopady na malé, otevřené Česko jsou přitom výraznější než na průměrnou západoevropskou zemi. Příčiny a důsledky zkoumal tým Alter Eko.


Oct 23, 2018

89,7% mladých pod třicet let žije v rozvíjejících se zemích, většina bohatých států stárne. Tento nepoměr z/mění trh práce a s tím celé ekonomiky a společnosti. Migrace či automatizace jsou jen některé z trendů, které je v tomto kontextu třeba sledovat.

V dalším díle se zaměříme na...


Oct 16, 2018

3° vyšší bude průměrná teplota na konci století, pokud nezačneme brát boj proti změně klimatu vážně. Podobné výzvy pak před nás staví i další environmentální výzvy dneška. Také proto lze v následujících letech čekat dramatická opatření...


Oct 9, 2018

10% stávající poptávky po automobilech je možné do dvaceti let čekat na Západě. Probíhající technologická revoluce, která se pod takto dramatické zeštíhlení sektoru podepíše, si vynutí nové modely. Ten, kdo pravidla zítřka nepřijme, nepřežije. 


Oct 2, 2018

Lubor Lacina si v tomto díle Alter Eko pozval politologa Petra Strejčka z Provozně-ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně.

Obsahem diskuze je nárůst populismu, který vidíme v posledních letech a rozklíčování toho, co to vlastně znamená. Jsou nedávné události jako zvolení Donalda Trumpu...